2012. augusztus 18.

Meglepő tények az állatvilágból

Vajon milyen állatfaj jut az eszünkbe, ha a következőket halljuk: van jövőképük, jelenlegi kisebb jutalomról lemondanak a jövőben várható nagyobb jutalomért. Képesek absztrakt gondolkodásra: életük legelső napjától tudják, hogy egy előlük eldugott tárgy még létezik, és képesek megoldani matematikai feladatokat. Mondandójukat aszerint igazítják, hogy ki hallgatja őket. Összetett társadalmi struktúrában élnek, csoportjuk több mint száz tagját képesek személy szerint megkülönböztetni, és rájuk hosszú ideig emlékeznek. Milyen állat lehet? Valamilyen főemlős? Netán kutya?

Chris Evans ausztrál etológus gyakran kezdi előadását ilyen felsorolással, majd közönségét azzal a kijelentéssel lepi meg, hogy ő bizony a baromfiudvar „tyúkeszű” lakóiról beszélt! Érdekes, hogy miközben tudásunk a vadon élő állatok, főemlősök, elefántok, delfinek képességeiről elég széleskörű, szinte semmit sem tudunk a több ezer éve a közelünkben élő háziállatokról! A kutatások szerint a tyúkok sok tekintetben a kutyáknál és macskáknál is okosabbak, kognitív képességeik a főemlősökéhez hasonlók, például képesek videót nézve tanulni. Határozott személyiséggel rendelkező, nagyon kíváncsi természetű állatok. Egymással több mint 30 féle hangot használva kommunikálnak, és nagyon pontos információt tudnak adni ragadozókról vagy táplálékról.

tyúk és kiscsibe


Azt is megfigyelték, hogy a tyúkok közelsége az emberre megnyugtató, terápiás hatással lehet. Nem is véletlen, hogy állat-társként egyre többen tartanak tyúkot lakásukban!

Vagy tudták-e, hogy a disznók 3 éves gyerekeknél, vagy kutyáknál is fejlettebb értelmi képességekkel rendelkeznek? Szellemi kihívások terén csimpánzokhoz hasonló teljesítményre képesek, de azokat még a csimpánzoknál is jobban élvezik. Meg lehet őket tanítani számítógépen videojátékot játszani, a légkondicionálót pedig környezeti igényeik szerint képesek ki-bekapcsolni! Felismerik a nevüket, és szólításra odajönnek. Játékosak és laza természetűek, és a főemlősökhöz hasonló kompetitív jellegeket mutatnak. A közhiedelemmel ellentétben tiszta állatok, viszont nincs verejtékmirigyük, ezért szívesen hűsölnek egy pocsolyában, de éppenséggel úszni is szeretnek! Mindezek alapján nem is meglepő, hogy  hamar kedvelt állat-társ lett a tiszta, intelligens és tanulékony csüngőhasú malac!

sertés és kismalac


Milyen állatfajra tippelnénk ez alapján? Matriarchális rendszerben élnek, ahol a csoport vezetője a legbölcsebb, legintelligensebb, tapasztalt nőstény állat. Fizikai erő, vagy egyéb fizikai tulajdonságok ebben nem játszanak szerepet.

Ez bizony a szarvasmarha! Meditatív, elmélkedő természetű lények. Nagyon erős és szeretetteljes az anya és gyermek közti kapcsolat, rendszeresen találkozhatunk önfeláldozó tehenek történetével, akik minden veszélyt vállalnak, hogy elszakított kicsinyükkel újra együtt lehessenek. Életre szóló, erős barátságok, valamint a majmokéhoz hasonló, egymást ápoló közösségek alakulnak ki a csoport tagjai között. Gyászolják szeretteiket.

Ugyanakkor ők is jó problémamegoldók, többször videóra vették, ahogy nyomós kútból „önkiszolgálják magukat”, vagy megfejtik, hogyan nyílik a karám ajtaja. Megfigyelték, hogy egy probléma sikeres megoldása után örömükben gyakran a levegőbe ugranak.

tehén és borja


És ez még nem minden! Egyre többen képesek állatokkal, köztük háziállatokkal is telepatikus úton kommunikálni, és ezek az emberek meglepő spirituális információkhoz is juthatnak róluk. Talán a leghíresebb állatkommunikátor, Penelope Smith állat-társként 25 éve tart tyúkokat, és felfedezte, hogy ugyanaz a lélek többször is reinkarnálódhat hozzá: egy Marigold nevű tyúk később Tücsök névre hallgató kakasként öltött újra testet, hogy szeretett ember-társa közelében lehessen. Joan Fox egy olyan esetet írt le, amelyben egy csüngőhasú disznó előre eltervezett tevékenysége indítja el gazdáját, azaz ember-társát a spirituális úton. Pea Horsley pedig egy angliai tehénfarmon tart telepatikus kommunikációs tanfolyamokat, ahol a tehenek gyakorlatilag a tanárok, akik megosztják bölcsességüket a hozzájuk ellátogató emberekkel. Hm, így már talán az is érthetőbb, hogy Indiában a tehenet szent állatként tisztelik?

Mindez elképesztő, ugye? De háziállat társainkat nem is eme figyelemre méltó tulajdonságaik miatt kellene tisztelnünk és szeretnünk. Hanem egyszerűen csak azért, mert hozzánk hasonlóan ők is érző lények, akik ugyanúgy igyekeznek elkerülni a szenvedést és fájdalmat, mint mi, és ők is szeretetre és boldogságra vágynak. Sosem ártanának nekünk, és a legkevesebb, ahogyan ezt viszonozhatjuk, hogy semmilyen módon nem ártunk nekik! (Lehel Csaba, harmonet.hu)

1 megjegyzés:

  1. Egy magyar oldal a telepatikus állatkommunikációról: https://telepatikom.wixsite.com/telepatikom

    VálaszTörlés